Thine be the glory

(Samen) zingen in Engelse stijl

Hoe indrukwekkend de Engelse koortraditie is, werd in de afgelopen tijd geïllustreerd door historische gebeurtenissen zoals de begrafenissen van Prince Philip en Queen Elizabeth II en de kroning van King Charles III. De hele wereld kon meemaken welke belangrijke rol muziek in deze ingetogen of juist uitbundige vieringen speelt. De zangers van het Ars Musica Studentenkoor zingen tijdens de concerten op 23 en 24 juni koorwerken uit deze traditie.

Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin je wordt uitgenodigd mee te zingen. Steeds hoor je een anthem (koorwerk) van een bepaalde componist, waarna je kunt meezingen met een hymn van dezelfde componist. Het concertprogramma vormt hiermee een fraaie collage van composities uit de 16e- tot en met de 21e eeuw.
Ervaar de koormuziek als ‘stiltegebied en drenkplaats voor de ziel’ of juist als majestueuze lofprijzing.
Laat je meevoeren op de klanken van het Ars Musica Studentenkoor in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede (vrijdag 23 juni) of in de Grote- of Sint-Michaëlskerk in Oudewater (zaterdag 24 juni), ondersteund door een fraai Engels orgel, dat zich bij uitstek leent voor zowel de koor- als de samenzangbegeleiding.

Thine be the glory

Ars Musica Studentenkoor
Arjen Uitbeijerse, dirigent
Gerben Budding, orgel

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.