Mendelssohn reis

Beleef Leipzig met exclusieve concerten

Een vijfdaagse reis met het Ars Musica Orkest. Ga mee met dit exclusieve reisgezelschap.
Het beroepsorkest en dirigent Patrick van der Linden zijn een aantal dagen mee op reis en spelen exclusieve concerten op prachtige locaties. Zo kun je een kijkje nemen in de keuken van het orkest en bovendien spreken met de dirigent over zijn visie op het repertoire.

Ars Musica en Hannick Reizen hebben de handen ineengeslagen zodat u tijdens uw verblijf optrekt met een groep getalenteerde musici en samen geniet van Leipzig en muziek in de voetsporen van Mendelssohn. Ars Musica is niet voor niets je reisgenoot in klassiek. Geniet van deze complete muzikale reisbelevenis.

Leipzig – Bach – Mozart – Mendelssohn
De grote componist Felix Mendelssohn is onlosmakelijk verbonden met Leipzig. In 1835 werd hij aangesteld als dirigent van het lokale Gewandhaus Orkest, een orkest dat sindsdien gerekend wordt tot een van de beste ter wereld. In het oudste handelsgebouw én oudste barokgebouw van Leipzig, de Alte Börse, brengt Ars Musica een programma rondom Mendelssohn én componisten die voor hem van betekenis zijn geweest, zoals Mozart en zijn bloedeigen zus Fanny. Een bijzondere ervaring zal het bezoek aan het Mendelssohn Haus zijn, het huis waar hij gewoond, gewerkt en concerten gegeven heeft.
Zoals gebruikelijk in Mendelssohns tijd, privé-concerten waren heel gewoon toen, zal Ars Musica daar óók voor u een exclusief concert spelen.

Een andere historische plek voor muziekliefhebbers is de beroemde Thomaskirche, de kerk waar Bachs Matthäus Passion voor het eerst geklonken heeft. Bach was in dienst van de Thomaskirche en veel van zijn muziek werd hier voor het eerst gespeeld, voordat deze overigens in vergetelheid raakte. Het was juist Mendelssohn die, met een uitvoering van de Matthäus Passion in 1829, Bach voor het grote publiek herontdekte. Kortom, Leipzig kent een rijke (muziek)geschiedenis die op talloze plekken terug te vinden is!

Voor meer informatie over deze reis: Destintravel.nlDestin | Reviews en ervaringen Destin - feedbackcompany.com

Mendelssohn reis

Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden, dirigent
Nanette Mans, sopraan

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.