Come ye sons of art

Prachtige psalmen, sprankelende stemmen

Een feestelijk muziekstuk ter ere van de verjaardag van de Engelse koningin Mary. Zo typeerde Henry Purcell in 1694 zijn ‘Come ye Sons of Art’. Al is het stuk ruim drie eeuwen oud, de sprankelende jonge stemmen van het Ars Musica Meisjeskoor laten horen dat het nog steeds springlevend is.

Tijdens het concert, waarin een fijne selectie van werken uit de Engelse koormuziek tot klinken wordt gebracht, staat het aanstekelijke werk van Henry Purcell centraal.  Daarnaast brengt het Ars Musica Meisjeskoor werken van componisten als Morley, Dowland, Tomkins, Gibbons, Purcell, Croft en Händel tot leven. Naast het meisjeskoor zullen ook solostemmen te beluisteren zijn, en enkele instrumentale intermezzi door orgel en cello.

Geniet van een afwisselend concert waarin de rijkdom van de Engelse koormuziek belicht wordt. Onderga een bijzondere muzikale ervaring: oude muziek, uit de 16e tot 18e eeuw, die je wordt toegezongen door frisse en muzikaal verbluffend vaardige meisjesstemmen. “Celebrate the glory of this day!”

Come ye sons of art

Ars Musica Meisjeskoor
Marjon van der Linden, dirigent
Rien Donkersloot, orgel
Anne-Linde Visser, cello

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.