Raadhuispleinconcert

Lees meer

Klassiek op de Waal

Lees meer

Matthäus Passion

De kracht van liefde

De ‘Matthäus Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijk emoties. De manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek goot, is een wonder. Het blijft fascineren, elk jaar weer.

Lees meer

Thine be the glory

(Samen) zingen in Engelse stijl

Hoe indrukwekkend Engelse koortraditie is, werd In de afgelopen tijd geïllustreerd door historische gebeurtenissen zoals de begrafenissen van Prince Philip en Queen Elizabeth II en de kroning van King Charles III. De hele wereld kon meemaken welke belangrijke rol muziek in deze ingetogen of juist uitbundige vieringen speelt.

Lees meer

Eternal Light

Hemelse vergezichten

Ruimte, rust, licht, eeuwigheid. Deze indrukken ervaren we dikwijls als we kathedralen bezoeken. Voor veel componisten zijn deze impressies inspiratiebronnen om tot de meest imposante en fantastische koorwerken te komen.

Lees meer

Jouw vriend Felix

Me(e)t Mendelssohn

Ontmoet Felix Mendelssohn Bartholdy! Daar wil je natuurlijk bij zijn. Op 13 mei kun je meemaken hoe de zangers van de Ars Musica Koorschool en het Meisjeskoor samenwerken met Guido de Wijs, die in de huid van Felix kruipt.

Lees meer

Mendelssohn reis

Beleef Leipzig met exclusieve concerten

Een vijfdaagse reis met het Ars Musica Orkest. Ga mee met dit exclusieve reisgezelschap en neem een kijkje in de keuken van het orkest.

Lees meer

Nieuwjaarsconcert

Van Oud naar Nieuw

Muziek slaagt er als niets anders in geesten te verbinden. Nieuwjaar is er ook om goede wensen in vervulling te laten gaan. Actief kiezen voor zorgzaamheid, liefde en vrede is de nieuwjaarsboodschap die Ars Musica muzikaal wil overdragen met prachtige muziek, op verrassende wijze op het podium gepresenteerd.

Lees meer

Decemberconcert

Feestelijke Christmas Carols

Ars Musica viert het einde van het jaar altijd op verrassende wijze. Dit keer presenteren we een programma van beroemde en minder-bekende parels in de sfeer van de ‘Christmas Carol’.

Lees meer

Koorschatten

Pure klankrijkdom uit Engeland

Dankzij de brede selectie uit de 19e, 20e en 21e eeuw klinkt muziek die rijk is van klank, van schoonheid en van karakter.

Lees meer

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.