Ars Musica Ensemblezang Academie (AMEZA)

De Ars Musica Ensemblezang Academie biedt een unieke opleiding ensemblezang aan. Het vak van ensemblezanger is deels gelijk aan dat van een solozanger. Iedere zangstem is uniek en heeft karakteristieke eigenschappen. Een ideaal stemgebruik behoort dan tot de basis van dit vak.


Daarnaast wordt gewerkt aan leren samenwerken: hoe kun je je diepgaand muzikaal met elkaar verbinden, met behoud van zoveel mogelijk eigen identiteit? Jezelf blijven bijsturen met de oren open; een fantastisch mooi leerproces.

Er zijn twee verschillende opleidingstrajecten: EZ1 voor (toekomstige of potentiële) professionals en EZ2 voor ambitieuze amateurzangers. Daarnaast is het mogelijk om alleen de muziektheoretische modules te volgen.

Workshops AMEZA
Cursusjaar 2023/2024 start er geen nieuwe opleiding. Als overbrugging worden er vanaf januari 2024 workshops georganiseerd.

Inhoud van deze workshops:

 1. Vocal coaching – Zangtechniek, toegepast op een n.t.b. compositie
 2. Zangparcours – Verschillende onderdelen worden in verschillende ruimtes gegeven. Studenten volgen een parcours waarin zij kennismaken met vocale bicinia, terzetten, koordelen, enzovoort. We verkennen de kiem van het samenzingen
 3. Solfège – Kennismaking met methodiek en basis voor zelfstudie april-september
 4. Ensemblezang – Aan de hand van repertoire ontdekken we basis van het vak ensemblezang
 5. Liedklas – Voordracht van sololiederen, begeleid door een pianist

Klik hier voor meer info: WORKSHOPS.

Auditie AMEZA
De audities worden afgenomen op zaterdag 20 april 2024 vanaf 13:30 uur. Locatie Ridderkerk.

Meer weten?
Download onze STUDIEGIDS.

Interesse?
Wanneer je je wilt aanmelden voor de workshops en/of audities, kan dat door het onderstaande aanmeldformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor actuele informatie.

Graag tot ziens!
  ManVrouw

  Kalender

  Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

  Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

  .