David Prins en Wonderkind Felix

05 september

Wie ben je en welke rollen heb je in de voorbereiding naar het concert en tijdens het concert Wonderkind Felix

Als artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep uit Dordrecht ben ik erg trots dat het gelukt is om voor het eerst met Ars Musica samen te werken. We hebben meegedacht over delen uit het meerjarige Mendelssohn-project en het programma van Wonderkind Felix is hier het eerste resultaat van. We hebben een script gemaakt waarin de jonge Felix naast in klank, ook in woord tot leven komt. Ook zullen we meewerken aan de visualisatie van het optreden. Denk aan de verplaatsingen van de artiesten op het podium, hoe ze eruitzien, de belichting, eigenlijk alles wat je tijdens het optreden kunt zien.

Wat is voor jou de meerwaarde van vertellers bij een concert?

We willen met de gesproken teksten een sprong maken van nu naar de jonge jaren van Felix. Dat je niet alleen luistert naar de muziek die hij schreef, maar ook echt kennis kunt maken met het opgroeiende kind Felix zélf en hoort waar hij naar op zoek was.

Welke muziek uit het concert Wonderkind Felix spreekt je het meeste aan?

Hahaha, dat moet je mij niet vragen want ik ben een veelvraat! Voor mij gaan de gekozen muziekstukken – en die zijn niet alleen van Mendelssohn! – juist in de combinatie met elkaar en met de gesproken teksten extra indruk maken.

 Waar zie je het meest naar uit?

Uiteindelijk naar de reactie van de luisteraars. Beleven ze het concert anders, omdat de jonge Mendelssohn ook in woord vorm krijgt? Maakt dit dat luisteraars een meer gerichte en diepere luisterervaring opdoen? Zijn er misschien mensen die niets moeten hebben van de extra toeters en bellen waar wij zo enthousiast over zijn? We hopen op véél feedback die we dan weer kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van volgende programma’s waarin we proberen de soms wat vastgeroeste spelregels rond een klassiek concert open te breken!

 Hoe vind je het om met Maestro Patrick te werken😊?

Maestro Patrick vaart zijn eigen unieke koers, en dat is precies waar we blij van worden. Je kunt zijn stijl van programmeren grillig noemen – en inderdaad is die volstrekt uniek! – maar juist hierin herkennen wij ons eigen DNA: vanuit verwondering en enthousiasme projecten realiseren die het verschil maken binnen het bestaande podiumkunstaanbod.

Je digitale reisgenoot: overzichtelijk en relevant.

Maak het jezelf gemakkelijk en probeer onze nieuwsbrief.

.